Vidskeplighet i Craps

Det finns vidskeplighet inom alla ämnen, hobbys och abstrakta ting. Spel är inget undantag. Spelare gör vad som helst för att öka sina chanser till vinst. Vare sig det är att kyssa ett mynt eller blåsa på tärningar. Det finns även saker spelare undviker att göra då det kan förminska deras chanser till vinsten. En del av crapsetiketten handlar om att ta hänsyn till dessa vidskepligheter för att underlätta spelet och trivseln. Om man inte tror på det själv så finns det alltid någon annan som gör det. Tar man hänsyn ökar man trivseln för alla kring crapsbordet. Det är på grund av detta som det är viktigt att notera vidskepligheter i craps även om man själv inte utövar dem eller ens tror på dem.

Bort med händer!

Då det är trångt runt crapsbordet blir det lätt att spelare lutar sig mot, eller håller i sig i bordet. Däremot så ska händerna bort om någon kastar eller ska kasta. Skulle någon glömma bort att flytta händerna kan det hända att tärningen nuddar vid den kvardröjande handen. I craps betyder detta otur. Vissa tror att oturen sitter i resten av spelet, medan andra bara tror att handen var orsaken till det dåliga kastet under just det kastet. Detta kan skapa onödigt bråk och bör därför undvikas. Håll koll på vart händer är placerade och var noga med att den som kastar tärningarna har fritt utrymme att göra det.

Tärningsstuds

I många spel betyder det otur om tärningen eller marker faller ner på golvet, men craps är annorlunda. Skulle tärningarna studsa av crapsbordet och falla ner på marken betyder det tur. Anledningen till detta är att crapsbordets kanter är såpass höga att det är nästintill omöjligt att kasta av bordet. Så när det väl händer ses det som tur. Precis som med händerna så anser vissa att turen håller för nästa kast och andra för hela crapsspelet.

Siffran 7

Att uttala siffran 7 vid crapsbordet är döden för många spelare. Det är det absolut värsta man kan göra. Om någon gör det så betyder det otur för resten av kvällen och många lämnar crapsbordet då de anser att det inte är någon idé att ens fortsätta försöka vinna. Händer detta blir crapsbordet som annars är en mycket trevlig plats att vara på väldigt obehagligt. Många bråk har startats särskilt på grund av bristande respekt för denna vidskeplighet.