Spelberoende

Att spela hasardspel på olika typer av kasinon är en rolig och underhållande hobby. Det är även en hobby man kan tjäna stora pengar på, vilket givetvis även gör den både roligare men också väldigt allvarlig. Pengar har idag stor roll i allas vardag och det är något vi konstant måste ha för att kunna ha till exempel ett hem och mat på vårat bord. Spelar man hasardspel eller vill börja spela hasardspel ska man därför vara försiktig, då det finns risk för att hamna i ett så kallat spelberoende på grund av de höga vinstsummorna.

Alla medel för att undvika ett spelberoende är bra, både stora och små. Är man redan i ett spelberoende är det hög tid att skaffa hjälp. Så fort man får aningar om att man har ett spelberoende ska man försöka be om hjälp. Då ett spelberoende är, precis som alla andra beroenden, en sjukdom så behövs även den botas. Och det är fort!

Hjälp kan man få genom att antingen ta hjälp av nära och kära. Hjälper inte detta, vilket det inte alltid gör då det är svårt för någon som står dig nära att veta hur man ska gå tillväga, bör man ta hjälp av någon/några som är specialiserade inom sjukdomen. Det kan man få genom att ta kontakt med sin lokala vårdcentral som antingen själva kan hjälpa dig eller koppla dig vidare till en specialiserad avdelning som istället kan hjälpa dig. Dessa människor är vana vid detta och jobbar med det varje dag, därför ska man aldrig känna att det känns pinsamt eller jobbigt utan dessa människor kan hjälpa en att bli frisk.

Det första och viktigaste steget att ta för att kunna bli frisk från sitt spelberoende är att själv erkänna att man har det. Bara genom att göra det har man kommit en lång väg på sin läkningsprocess eftersom att man nu är medveten om sjukdomen och vet att man bör göra något åt den. Detta hjälper en till att börja söka hjälp.

Många som varit beroende av något lär idag ut till andra hur det är att vara fast i ett beroende. Det lär också ut hur man kan komma igenom det och hur dem gjorde för att göra det. Något som är en väldigt god gärning då det har hjälpt många som varit beroende att bli friska från sjukdomen.