Monkey King från Yggdrasil

Monkey King är en slot med imponerande 3D-animationer, ljud och grafik. Den svenske speltillverkaren Yggdrasil gaming har gjort en slot som absolut är värd att prova. Monkey King från Yggdrasil är en fartfylld slot med många fina bonusar. Yggdrasil har gjort sig kända för att tillverka påkostade spel med hög kvalitet på grafik och ljud. Spelen har dessutom intressanta bonusfunktioner. Yggdrasil är som så många andra bolag registrerade på Malta, vilket betyder att man i Sverige inte behöver betala vinstskatt när man spelar på deras automater.

Utseende
 

Monkey King tar med oss till det gamla Kina och i bakgrunden kan man se en fantastisk natur och byggnader typiska för Kina. En lugn kinesisk melodislinga hörs i bakgrunden och som namnet antyder är apan i spelet kungen av alla apor och det är han som skapar all bonus. Spelet har inga vinstlinjer, utan består av fem hjul och tre likadana symboler ger vinst. Detta gör att det är lätt att vinna. Historiska symboler som skattkistor, urnor och skrifter varvas med traditionella ruter-, klöver-, spader- och hjärtertecken. Alla symboler har en touch av historia och antik design. Själva Monkey King är en mager apa med kung-fu stil och skarfs runt magen. Wild-symbolen i spelet är såklart Monkey kung.

Vilda kort
 

Det är enkelt att spela Monkey King och det roliga med spelet är att det händer saker hela tiden. En av funktionerna är att Monkey King närsomhelst kan komma infarande på spelplanen och byta ut någon av symbolerna mot en som ger dig bättre vinst. Spelets wild card har två olika funktioner. Den ena heter sticky wilds och den andra heter count down wilds. Får man en sticky wild så stannar den kvar så länge man snurrar fram vinst. Wilds är som jokrar och ersätter alla andra symboler. Får man upp en count down wild så stannar denna kvar de kommande tre rundorna. Sticky wild kan man få på rad två och fyra. Count down wild kan man bara få på mittraden. Tänk på att alla wild försvinner om man ändrar sin insats under tiden de är framme.

Freespins
 

Förutom wild cards och hoppande apor kan man även hitta vägar till free spins. Får man minst tre skattkistor under en spelomgång får man tre free spins som belöning. Får man fyra eller fem skattkistor belönas man dessutom med ett antal tusen extra mynt. Förutom detta får man välja mellan tre olika free spins-lägen. Stacked wilds ger åtta free spins och kommer det upp några sticky wilds kommer hela raden att omvandlas till wilds. Incemental wilds ger fem free spins. Monkey kommer då att lägga till sticky wilds som kommer att vara kvar ända tills raderna är fyllda med wilds. Det sista alternativet är Starting wilds. Här får man tio free spins och man får en permanent sticky wild på mitten.