Gudarnas spel

I och med att craps är ett spel där man måste ha tärningar så räknas craps som ett av gudarnas spel. Det här är något som de flesta inte vet om men tärningarna är ett verktyg som hjälper gudarna att konversera med människorna. Detta visste våra förfäder sedan en lång tid tillbaka. Man har till exempel hittat tärningar i gamla gravar från folkvandringstiden och då kan ni tänka er hur lång tid tillbaka det egentligen är.

Tärningarna är magiska

Man har också sett att man har begravit sina nära och kära med tärningar och anledning till detta är att de döda skulle få en lättare resa till gudarna. Förr i tiden användes tärningarna också för att spå framtiden. Det var många olika siare som tillhörde olika krigsherrar genom tiderna som använde tärningarna för att spå om de skulle vinna kriget eller inte. På den tiden så var slumpen som sagt gudarnas vilja och det är något vi kan relatera till slumpen.

Ställa frågor till gudarna

Idag kastas tärningarna oftast för spelets skull eller för att låta slumpen att avgöra ödet. Förr i tiden så kastades tärningarna för att ställa frågor till gudarna. De vanligaste frågorna var om jakten och skörden skulle gå bra men även också vilket kön det nya barnet skulle få. Man trodde då att tärningarna var ett verktyg för att ha en konversation med gudarna om gudarna hade rätt. Om tärningarna visade sig att ha fel så trodde man att gudarna inte har valt att berätta för den personen som ställde frågan.

Hoppas på att du har lärt dig lite om tärningens bakgrund och vad man har använt tärningarna till från förr i tiden jämfört med i dagsläget. Det är oerhört viktigt att inte glömma tärningens bakgrund och vad de har använts till i med att tärningarna förmodligen betytt väldigt mycket för vår historia.